AMANN

Unul dintre cei mai mari producatori din lume de ate de cusut, grupul Amann a infiintat in 2006 o linie de productie in Harman. In anul 2017, fabrica din Romania a intrat intr-un proces de extindere, moment in care au prevazut dotarea unitatii cu sisteme performante de securitate.

In acest context a inceput colaborarea dintre grupul Amann si specialistii ICCO Systems. Pentru inceput, colegii ingineri proiectanti au facut mai multe vizite la fabrica din Harman pentru a intocmi documentatia tehnica pentru instalatia de detectie si avertizare incendii, reteaua de voce-date, sistemul de supraveghere video si de control acces.

Astfel, in vederea asigurarii exigentelor de siguranta la foc, pentru prevenirea incendiilor si interventia in timp util in caz de urgenta, s-a prevazut supraveghere cu detectoare punctuale adresabile optice de fum a tuturor incaperilor cu pericol real pentru declansarea incendiilor, dispozitive adresabile de intrari/iesiri si butoane adresabile manuale de semnalizare la toate caile de evacuare ale spatiului, toate conectate la centrala de incendiu adresabila.

Sistemul de control acces a fost proiectat tinand cont de destinatia cladirii, astfel incat miscarea pe fluxurile de acces sa se desfasoare in mod controlat. Astfel, accesul angajatilor va fi controlat bisens la intrarea in fabrica printr-un turnichet tip tripod, amplasat la casa de poarta. Pentru usile de acces principal s-a prevazut filtru de acces unisens. Astfel se vor putea obtine rapoarte de acces pentru fiecare angajat. Accesul auto va fi controlat printr-o bariera cu brat de 6 metri.

Pentru cresterea gradului de protectie a fabricii ce se intinde pe o suprafata de aproximativ 19.000 de metri patrati, s-a prevazut un sistem de televiziune cu circuit inchis care sa supravegheze punctele de interes: perimetrul cladirii, zonele de acces, holuri, birouri, zone productie si zonele de depozitare. Supravegherea se realizeaza cu camere video color IP montate la interior si exterior. De asemenea s-a luat in calcul posibilitatea inregistrarii imaginilor pe un echipament de stocare – tip NVR.

Solutia prevazuta pentru instalatia voce-date are la baza conceptele actuale de cablare structurata, cu conexiuni individuale pentru fiecare post de lucru (telefon sau calculator) la tablourile de conexiuni si repartitie (patch panel-uri) si la echipamentele centrale (switch-uri, centrala telefonica).

In 2020, reprezentantii companiei ne-au solicitat completarea proiectului tehnic al instalatiei de detectie si avertizare incendii cu detectie fum prin aspiratie pentru rafturile din cele doua depozite. Inginerii proiectanti au prevazut montarea de unitati de detectie prin aspiratie cu unul sau doi senzori. Pe langa proiectare, ICCO Systems a si implementat sistemul la inceputul acestui an. Valoarea investitiei depaseste 30.000 de euro.

Detectia de fum prin aspiratie s-a realizat cu module tip FAAST™ (Fire Alarm Aspiration Sensing Technology) ce ofera detectare foarte timpurie si sigura a incendiilor. Sistemul FAAST este un echipament care aspira aerul intr-o camera de detectare de inalta senibilitate, avand forma patentata, prin intermediul unei tubulaturi, determinand avertizarea timpurie, precisa si discreta in caz de incendiu.

Proiectarea sistemului de tubulaturi s-a realizat utilizand softul PipeIQ. Acesta este un sistem complet de proiectare, configurare si supraveghere pentru detectoarele de fum cu aspiratie ESSER FAAST. Cu ajutorul acestui instrument, proiectantii au putut sa defineasca structura tubulaturii de aspiratie, sa verifice diametrele orificiilor si sa genereze lista de materiale si schita de montaj a tubulaturii.

Grupul Amann este o afacere de familie fondata in 1854 in Bonnigheim, in sud-vestul Germaniei. Grupul a ajuns unul din principalii producatori mondiali de ata de cusut industriala ce detine fabrici in Germania, Cehia, Marea Britanie si Romania.