Sisteme de apelare medicala

Sistemul Nurse Call (apelare asistenta) a apărut din nevoia pacientului de apelare imediată a personalului competent. Printr-un astfel de sistem se usureaza comunicarea dintre pacient, asistenta, medic si ajuta la colectarea de informatii vitale despre pacient care sunt transmise in timp real catre personalul responsabil.

Prin folosirea sistemului de apelare al asistentelor, pacientul apeleaza asistenta atunci cand are nevoie de ajutor si de asemenea ajuta asistenta sa stie ce tip de ajutor este necesar: apel normal al pacientului, apel din toaleta sau din camera de baie, solicitarea asistentei din partea personalului medical sau administrativ sau apel de urgenta.

Cu ajutorul sistemului de apelare asistenta se reduce poluarea fonica, se poate reduce numarul de personal, se permite o mobilitate mai mare a personalului, se poate realiza un management al riscului prin utilizarea software-ului de monitorizare.

Sistemele de apelare a asistentelor folosesc solutii moderne care permit integrarea sistemelor de alarma de urgenta, de protectie impotriva incendiilor si a sistemelor de control acces in functie de necesitati.