Continental Automotive Romania

Continental Automotive Romania isi extinde fabrica de componente electronice din Timisoara. Noua cladire se va intinde pe 35.000 de metri patrati. Aici se vor produce componente electronice si oglinzi de afisare.

Investitia in extinderea zonei de productie si constructia noii cladiri de birouri se ridica la peste 12 milioane de euro si a fost necesara datorita cresterii capacitatii de productie in urmatorii ani.

Compania germana este prezenta pe piata din Romania inca din anul 1999. In perioada 1999-2020, Continental a investit aproximativ 2 miliarde de euro in activitatile din Romania.


  • In cadrul acestei investitii, specialistii ICCO Systems vor instala urmatoarele sisteme de curenti slabi:
  • Sistem de detectie si semnalizare incendii cu aproximativ 400 de detectori adresabili optic de fum, de fum si de temperatura, si de gaz, detectie pe tubulatura HVAC, comenzi desfumare ;
  • Sistem de supraveghere video cu 64 de camere video IP;
  • Sistem de detectie si avertizare efractii cu 53 de contacte magnetice pentru usi si ferestre si 28 de detectori de miscare;
  • Sistem de control acces cu ansamblu de 7 porti glisante – acces in receptie, 7 turnicheti cu testare ESD in zona de acces productie, 2 porti de evacuare, cu un total de 153 de cititoare de card;
  • Sistem de control acces auto cu 4 bariere si interfoane;
  • Sistem de adresare publica si pentru evacuare cu 157 de difuzoare.
  • Sistemele vor fi integrate cu cele existente in locatia actuala Continental AR / TSR.
  • Continental este una dintre principalele companii atat de pe piata din Romania, cat si la nivel global care se ocupa cu productia de componente auto, anvelope, sisteme de franare si sisteme de control ale stabilitatii.

Compania germana este prezenta pe piata din Romania inca din anul 1999. In perioada 1999-2020, Continental a investit aproximativ 2 miliarde de euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 arii de activitate ale companiei sunt reprezentate in Romania.

Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de inginerie in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Compania este partener intr-un joint-venture in Iasi si are un centru de distributie a anvelopelor in Bucuresti.

Pentru toate aceste locatii Continental, ICCO Systems este furnizorul de servicii pentru sistemele de securitate.