Mentenanta

Un alt element cheie in securitatea electronica este intretinerea si depanarea rapida a defectelor pentru sistemele de securitate si comunicatie.

Scopul principal al mentenantei este asigurarea functionarii sistemelor in conditii optime pe un termen cat mai lung. Aceasta include atat operatiuni de intretinere periodica a sistemelor, cat si repararea sau inlocuirea componentelor ce se defecteaza in timp.

Pentru ca orice sistem de securitate, indiferent de complexitate sau marime are nevoie de mentenanta pentru a functiona corespunzator in timp, ICCO Systems ofera urmatoarele servicii de mentenanta:

  • verificari periodice ale sistemului de securitate (mentenanta preventiva)
  • interventie rapida in caz de defectarea/ oprirea neprevazuta din functionare a unui sistem si remedierea posibilelor cauze
  • remedierea defectelor de functionare a sistemelor de securitate prin reparatia sau inlocuirea componentelor nefunctionale

Lucrarile se realizeaza cu respectarea legislatiei in vigoare si a normelor specifice din domeniu, legea 333/ 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor si conform ordinului ministrului administratiei si internelor nr. 87 din 06.04.2010.

Mentenanta preventiva este realizata de catre personal autorizat si certificat, pe baza recomandarilor producatorilor de echipamente. In functie de mediul de lucru in care este folosit echipamentul/sistemul se recomanda o perioada optima pentru efectuarea mentenantei.

Neefectuare mentenantei periodice poate duce la probleme de natura tehnica precum:

  • alarme false ale sistemelor de securitate;
  • inregistrare partiala, neclara sau pierderea unor date, nedeclansarea alarmei in momente cruciale;
  • unele componente pot fi nefunctionale fara sa fie raportate erori;
  • blocari nedorite ale accesului in momente importante.