Compania chineză Topband începe producția la fabrica din Timișoara

Topband Smart Europe, companie chineză furnizoare de componente pentru electrocasnice, aparatură electrică și sisteme de gestionare a clădirilor (BMS) a început producția pentru piața europeană, în parcul industrial CTPark Timișoara.

Compania a închiriat un spațiu de producție de 11.000 de metri pătrați unde este estimată o producție de 9 milioane de piese, din care cea mai mare parte va fi pentru clienți din România.

Specialiștii noștrii au fost cooptați în echiparea spațiului de producție cu rețeaua de voce-date, a sistemului de supraveghere video, a sistemului de control acces și pontaj.
Rețeaua de voce-date a reprezentat o lucrare complexă fiind necesari peste 25.000 de metri de cablu și sute de prize instalate atât în partea administrativă, cât și în cea de producție. Totodată au fost achiziționate, instalate și configurate echipamentele din camera IT.În noua locație sistemul de control acces monitorizează 9 uși, control acces dublu sens pe care au fost instalate 17 cititoare.
Totodată specialiștii noștrii au realizat infrastructura pentru sistemul de supraveghere video pentru a putea asigura imagini din interiorul și exteriorul clădirii, de a le putea vizualiza în timp real, dar și de a le stoca.

Compania chineză este pe piață din 1996 și a început activitatea în Parcul Industrial Hi-tech din Shenzhen, devenit cunoscut sub numele de „China Silicon Valley”. În 2007, Topband a devenit publică și a fost listată la Bursa de Valori din Shenzhen. Topband are aproximativ 6.000 de angajați în opt țări de pe trei continente, cu trei baze de operare, în Shenzhen, Hangzhou și Huizhou, precum și un centru de cercetare și dezvoltare în Chongqing.