Lehliu Gara

Instalarea unui sistem de supraveghere video in punctele strategice ale orasului Lehliu Gara din judetul Calarasi a fost un alt proiect incheiat de curand de inginerii ICCO Systems.

Sistemul asigura supravegherea video pe timp de zi si de noapte a intrarilor, iesirilor orasului, strazilor si obiectivelor principale (primarie, scoli, gradinite, biserici, locuri de joaca) pentru a identifica orice tentativa sau fapta ce poate perturba linistea publica si securitatea localnicilor.

Sunt 50 de camere video instalate pe stalpii retelei electrice nationale, dintre care 2 sunt camere inteligente cu analiza video capabile sa identifice urmatoarele caracteristici ale autovehiculelor:

  • Numar de inmatriculare;
  • Directie de mers;
  • Marca;
  • Model;
  • Culoare;

Toate echipamentele sunt conectate la 2 servere profesionale de procesare si stocare a datelor, cu terminale client instalate la Politia Locala si Jandarmerie pentru vizualizare si interventie in timp real.

ransmisia semnalului de la camerele video se va face prin intermediul unei infrastructuri de fibra optica, de aproximativ 10 km lungime, iar pe portiunile unde nu au existat conditii de cablaj s-a folosit comunicatie wireless, de exemplu in zona trecerilor peste calea ferata.

Valoarea investitiei se ridica la aproximativ 60.000 de euro.