Continental Automotive Iasi

Grupul german Continental a finalizat in luna iulie 2020, lucrarile pentru extinderea cladirii de birouri a centrului de cercetare-dezvoltare din Iasi, lucrari care au inceput in aprilie 2019. Investitia s-a ridicat la 27 de milioane de Euro.

Constructia noua are 8 niveluri, o capacitate de pana la 1.700 de locuri si cuprinde o zona de testare si validare completa a produselor dezvoltate in cadrul companiei, precum si spatii de relaxare, sali de conferinta, bucatarii. La Continental Automotive Romania R&D Iasi lucreaza 2.000 de persoane.

Specialistii din Iasi sunt implicati in elaborarea de tehnologii de varf din industria auto, printre care unitati de control a geamurilor si trapei, aplicatii de navigatie si multimedia.

Tot aici se lucreaza si la primul sistem de frana vacuumless brake “one box design” din lume, care sporeste eficienta procesului de franare folosind un design compact. In parteneriat cu mediul universitar local si international, specialistii din Iasi lucreaza si la proiecte dedicate oraselor si masinilor inteligente, capabile sa creasca eficienta, siguranta si confortul condusului.

Continental continua sa realizeze proiecte inovatoare care vizeaza conducerea autonoma si conectivitatea in industria automotive, precum si folosirea de competente noi ca dezvoltarea securitatii cibernetice.

Proiectul de curenti slabi realizat de ICCO Systems pentru aceasta investitie are valoarea de 230.000 Euro si este compus din:

  • Sistem de supraveghere video cu 44 de camere video IP;
  • Sistem de control acces care controleaza 16 usi bisens , 7 usi unisens si 8 turnicheti;
  • Sistem de control acces auto cu 6 bariere.