Comuna Corbeanca

Instalarea unui sistem de supraveghere video in punctele strategice ale comunei Corbeanca din judetul Ilfov a fost unul din proiectele la care au lucrat inginerii ICCO Systems.

Sistemul asigura supravegherea video pe timp de zi si de noapte pentru a identifica orice tentativa sau fapta ce poate perturba linistea publica si securitatea localnicilor in urmatoarele categorii de obiective:

  • spatii de joaca in aer liber;
  • alei pietonale;
  • zona imobilelor aflate in patrimoniu;
  • zona scolilor si gradinitelor de pe teritoriul comunei;
  • zona parcurilor, pietelor publice, parcarilor, pasarelelor pietonale si a targurilor;
  • punctele de colectare a deseurilor.

Peste 90 de camere video au fost furnizate si alte 30 de camere existente au fost preluate in noul sistem care, prin structura sa, are drept obiectiv cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Comuna Corbeanca.

Sistemul de monitorizare video al comunei are in componenta un numar de 11 camere video dotate cu analiza video pentru recunoasterea si stocarea numerelor de inmatriculare ale autovehiculelor, pentru monitorizarea intrarilor si iesirilor din comuna, a intersectiilor rutiere principale, a trecerilor de pietoni, etc.

Camerele video au fost instalate pe stalpii retelei electrice nationale, echipamentele active de telecomunicatii fiind montate in cabinete metalice speciale de exterior. Pentru doua locatii unde nu a existat posibilitatea alimentarii cu energie electrica din reteaua nationala sunt prevazute panouri fotovoltaice cu stocare in acumulator dimensionat astfel incat sa asigure energia necesara functionarii echipamentelor si comunicatie radio cu magistrala de fibra optica.

Imaginile caputurate vor fi stocate cu ajutorul a patru inregistratoare digitale tip NVR, care permit accesul rapid la informatii live sau inregistrate (imagini si numerele de inmatrculare), afisarea informatiei de tipul data/ora/secunda in imagine, cautarea inregistrarilor dupa timp si eveniment, redarea inregistrarilor la rezolutie maxima cat si exportul rapid al inregistrarii selectate.

Transmisia semnalului de la camerele video la inregistratoare se va realiza prin intermediul unei infrastructuri complexe de fibra optica, prin intermediul a zeci de echipamente active industriale de comunicatii de date. In dispecerat, toate echipamentele centrale au fost instalate in dulap metalic tip Rack special pentru telecomunicatii si retelistica. Valoarea investitiei depaseste 400.000 de lei.