Sistem video performant in Baneasa Shopping City

Din dorinta de a oferi clientilor o experienta unica de cumparaturi si divertisment intr-un mediu care vizeaza siguranta, securitate si protectie, Baneasa Developments a dat curs provocarii de a moderniza vechiul sistem de supraveghere.


Cerinta din partea Baneasa Shopping City a fost de a avea o privire de ansamblu asupra tuturor facilitatilor unde se desfasoara vanzarea si activitatile de divertisment, implicit un sistem video capabil sa monitorizeze intreaga activitate desfasurata in mall in timpul zilei si noptii. Scopul este de a preveni incidentele care pot aparea intr-un mall mare: furturi, vandalism, ale lucruri care se pot intampla in zonele ascunse publicului si in afara orelor de functionare.


Baneasa Shopping City este liderul pe piata romaneasca de moda si divertisment, cu peste 300 de magazine ale unor renumite brand-uri internationale si romanesti, o varietate de cafenele si restaurante, dar si o zona impresionanta de entertainment.


Echipa care a coordonat si implementat proiectul

Implementarea noii tehnologii de top – Milestone Xprotect Professional+ 2022 R2 – a fost realizata de catre tehnicienii si inginerii ICCO, partener principal Milestone Systems.


Milestone – furnizor de top de software de management video

Software-ul open platform de management video Milestone XProtect Professional+ 2022 R2 permite organizatiilor de orice dimensiune sa construiasca solutii de securitate video fiabile – fara pierdere de date, scalabile – fara limitari ale capacitatii video, care poate fi adaptata pe masura dezvoltarii, usor de utilizat – cu control deplin asupra intregului software si hardware, o imagine de ansamblu completa si intuitiva care permite o utilizare facila.

Aceasta solutie este accesibila tuturor organizatiilor si poate fi implementata de catre inginerii si tehnicienii grupului ICCO, care au certificare Milestone.
Milestone permite o comunitate openplatform care stimulează coroborarea și inovația în dezvoltarea și utilizarea tehnologiei video de rețea, cu soluții fiabile și scalabile care sunt dovedite în peste 500.000 de site-uri de clienți din întreaga lume. Fondată în 1998, Milestone este o companie de sine stătătoare în cadrul Grupului Canon.

Pentru detalii suplimentare despre colaborarea dintre Băneasa Mall și Milestone, accesați acest link.


Implementarea proiectului

Proiectul a inceput in 2015, cu implementarea unui numar mic de NVR (network video recorder – inregistrare video in retea) integrate in patforma Milestone XProtect Professional.

In timp s-a optat pentru inlocuirea camerelor video analogice cu cele IP iar in 2022 s-a decis implementarea solutia Xprotect care a constat in incorporarea unui server de management, multiple servere pentru inregistrare si integrarea celor peste 300 de camere video.

Totodata, in noua platforma video inteligenta au fost integrate si dispozitivele de alerta de panica amplasate in puncte critice, pentru a putea interveni mult mai repede in situatii de urgenta.
XProtect este flexibil si poate fi reconfigurat si extins in functie de nevoile personalului de securitate al mall-ului.

Rezultat:

Noul sistem si-a dovedit imediat utilitatea. Ori de cate ori personalul si autoritatile au nevoie de vizualizarea imaginilor si inregistrarilor, acestea pot fi livrate in doar cateva minute si au o calitate foarte buna.