Sezamo


Retailerul ceh de produse alimentare Rohlik Group, operatorul celui mai mare supermarket online din Cehia isi deschide in Romania prima sucursala, sub denumirea „Sezamo”. Rohlik a inchiriat un depozit logistic de 12.000 de metri patrati in CTPark Bucharest North, de unde va face livrari incepand cu prima jumatate a acestui an.

ICCO Systems se alatura proiectului de amenajare a spatiului de depozitare si va asigura proiectarea si instalarea sistemelor de curenti slabi:

  • Sistem de detectie si alarmare efractie cu monitorizarea permanenta a tuturor zonelor din interiorul depozitului in vederea prevenirii si detectarii tentativelor de intruziune de catre personal neautorizat
  • Sistem de supraveghere video compus din 100 de camere video dotate cu inteligenta artificiala in vederea clasificarii si stocarii de evenimente pe baza unor scenarii de securitate bine stabilite.
  • Sistem de control access si pontaj electronic proiectat pentru a monitoriza toate caile de acces in spatiul detinut de beneficiar. Suplimentar se vor instala turnicheti in zonele de acces angajati pentru obtinerea unui grad maxim de securitate in interiorul depozitului. In baza drepturilor de acces, beneficiarul are posibilitatea de a genera rapoarte de pontaj electronic pentru fiecare angajat sau departament.
  • Retea voce-date & WiFi prevazuta cu 100 de access point-uri profesionale in vederea acoperirii integrale a depozitului.

Reteaua WiFi este unul dintre cele mai importante elemente de care depinde buna functionare a proceselor tehnologice Sezamo, tinand cont ca fiecare produs in parte este identificat, selectat, impachetat si mai apoi livrat pe baza scanarii codului de bare, scanare ce se va realiza cu echipamente conectate la serverul central prin conexiunea WiFi.


Rohlik Group este unul dintre liderii europeni in domeniul livrarilor online de produse alimentare. Fondat in 2014, Rohlik Group a obtinut vanzari de peste 300 milioane de euro anul trecut. Grupul opereaza sub brandurile Rohlik (Cehia), Kifli (Ungaria) si Gurkerl (Austria) si se pregateste sa se lanseze in Munchen cu brandul Knuspr.