HAI Aluminium își extinde linia de extrudare în România

Hammerer Aluminium Industries (HAI) lucrează la extinderea fabricii pe care o deține în Chișineu-Criș din județul Arad, cu o linie de extrudare a aluminiului cu o capacitate de 40 MN.

Noua linie automatizată și infrastructura asociată acesteia vor extinde semnificativ capacitatea de producție a fabricii, care furnizează profile de înaltă calitate pentru sectoarele industrial, de construcții și pentru piața de panouri fotovoltaice.

La lucrările de extindere a fabricii participă și compania noastră care are sarcina de-a instala sistemele de securitate și comunicație: sistemul de detecție și avertizare incendii, sistemul de detecție și avertizare efracții, sistemul de supraveghere video, sistemul de control acces și întreaga infrastructură de voce-date.


Lucrările sunt complexe și de lungă durată. Sistemul de supraveghere video va fi prevăzut cu aproximativ 100 de camere video atât în interiorul cât și în exteriorul amplasamentului. Sistemul de detecție incendii va fi format din sute de detectori și zeci de sirene și butoane de alarmare în caz de urgență. Ușile de acces vor fi prevăzute cu cititore de proximitate și contacte magnetice. Vor fi instalați zeci de mii de metri de cablu și sute de prize de date. Camera IT va fi dotată și echipată cu cele mai performante echipamente.

Pe langă noua linie de extrudare, noua hala de 25.000 de metri pătraș va asigura, de asemenea, mai mult spațiu pentru procesare și logistică. În plus, au fost construite alte 5 cladiri pentru asigurarea funcțiunilor auxiliare producției, precum și infrastructura aferentă de drumuri și platforme din beton. Grupul HAI a preluat unitatea de procesare a aluminiului de la Chișineu-Criș în anul 2019.

Tot în România, HAI a pornit producția la fabrica din Sântana (Arad), unde la începutul anului 2022 a fost instalat un nou cuptor de topire. Operațiunile grupului HAI în România sunt realizate prin intermediul companiei locale HAI Extrusion, producător de profile din aluminiu.

Fondat în anul 2007, grupul austriac Hammerer Aluminium Industries are 2.000 de angajați și desfășoară operațiuni în Austria, Germania, România și Polonia.