Continental si-a extins unitatea de productie din Timisoara

Continental si-a extins fabrica de piese electronice de la Timișoara cu o nouă unitate de producție. Este o investiție de peste 40 de milioane de euro si reprezinta cea de-a treia extindere a fabricii de componente electronice din Timișoara.

Noua hală de producție are peste 7.000 de metri pătrați, ajungandu-se astfel la 18.000 de metri pătrați. De asemenea, au fost adăugate mai multe locuri de parcare, o zonă tehnică, birouri și o zonă verde.

Fabrica de componente electronice din Timișoara produce anual peste 17 milioane de produse. Aici sunt fabricate unități de control al airbagului, sisteme electronice de parcare, unități de control pentru diferite tehnologii, precum suspensii pneumatice, servodirecție, reglarea suspensiei și stabilizarea dinamică a sarcinii, unități de afișare Head-Up și Combiner Head-Up și instrumente de bord.

De-a lungul timpului, fabrica s-a dezvoltat în direcția Industriei 4.0, integrând echipamente și tehnologii precum sistemul inovator de stocare, cel de trigenerare și altele.

Sisteme de curenti slabi instalate de specialistii nostrii

Parteneriatul dintre Continental si compania noastra a continuat si in cadrul acestui proiect. Specialistii nostrii s-au ocupat de furnizarea instalarea si punerea in functiune a urmatoarelor sisteme:

  • sistem de detectie si avertizare incendii
  • sistem de detectie si avertizare a efractiilor
  • sistem de supraveghere video
  • sistem de control acces interior si exterior
  • sistem de sonorizare si adresare publica

Instalarea sistemelor de securitate in aceasta etapa a fost complexa si s-a intins pe o perioada de cateva luni. Sistemul de detectie si avertizare incendii a fost prevazut cu o centrala echipata cu 7 bucle, cu aproximativ 400 de detectori si peste 50 de sirene.

Noua constructie este supravegheata video cu 8 camere interioare si peste 50 de camere exterioare. Sistemul de detectie efractie este prevazut cu o centrala de semnalizare cu 8/16 zone, peste 50 de detectori si trei sirene. Sistemul de control acces interior este format din 7 turnicheti, doua porti de evacuare, un ansamblu de turnicheti tip porti glisante si peste 150 de cititoare de proximitate.

Accesul in exteriorul cladirii este prevazut cu patru bariere auto si doua posturi de videointerfon. Sistemul de adresare publica este compus din aproximativ 150 de proiectoare de sunet si cinci amplificatoare. Toate cele cinci sisteme au fost integrate in sistemele existente de pe platforma Continental.