Date firma ICCO-SYSTEMS SRL - Risco Verified
Menu

+40 268 401 234 systems@icco.ro

AMANN

AMANN

    Unul dintre cei mai mari producători din lume de ațe de cusut, grupul Amann a înființat în 2006 o linie de producție în Hărman. În anul 2017, fabrica din România a intrat într-un proces de extindere, moment în care au prevăzut dotarea unității cu sisteme performante de securitate. În acest context a început colaborarea dintre grupul Amann și specialiștii ICCO Systems. Pentru început, colegii ingineri proiectanți au făcut mai multe vizite la fabrica din Hărman pentru a întocmi documentația tehnică pentru instalația de detecție și avertizare incendii, rețeaua de voce-date, sistemul de supraveghere video și de control acces. Astfel, în vederea asigurării exigenţelor de siguranţă la foc, pentru prevenirea incendiilor şi intervenţia în timp util în caz de urgență, s-a prevăzut supraveghere cu detectoare punctuale adresabile optice de fum a tuturor încăperilor cu pericol real pentru declanşarea incendiilor, dispozitive adresabile de intrări/ieşiri şi butoane adresabile manuale de semnalizare la toate căile de evacuare ale spaţiului, toate conectate la centrala de incendiu adresabilă.
   Sistemul de control acces a fost proiectat ținând cont de destinația clădirii, astfel încât mişcarea pe fluxurile de acces să se desfășoare în mod controlat. Astfel, accesul angajaților va fi controlat bisens la intrarea în fabrică printr-un turnichet tip tripod, amplasat la casa de poartă. Pentru ușile de acces principal s-a prevăzut filtru de acces unisens. Astfel se vor putea obține rapoarte de acces pentru fiecare angajat. Accesul auto va fi controlat printr-o bariera cu braț de 6 metri.
    Pentru creșterea gradului de protecție a fabricii ce se întinde pe o suprafață de aproximativ 19.000 de metri pătrați, s-a prevăzut un sistem de televiziune cu circuit închis care să supravegheze punctele de interes: perimetrul clădirii, zonele de acces, holuri, birouri, zone producție

și zonele de depozitare. Supravegherea se realizează cu camere video color IP montate la interior şi exterior. De asemenea s-a luat în calcul posibilitatea înregistrării imaginilor pe un echipament de stocare – tip NVR.
    Soluția prevăzută pentru instalația voce-date are la bază conceptele actuale de cablare structurată, cu conexiuni individuale pentru fiecare post de lucru (telefon sau calculator) la tablourile de conexiuni şi repartiție (patch panel-uri) şi la echipamentele centrale (switch-uri, centrală telefonică).
    În 2020, reprezentanții companiei ne-au solicitat completarea proiectului tehnic al instalației de detecție și avertizare incendii cu detecție fum prin aspirație pentru rafturile din cele două depozite. Inginerii proiectanți au prevăzut montarea de unități de detecție prin aspirație cu unul sau doi senzori. Pe lângă proiectare, ICCO Systems a și implementat sistemul la începutul acestui an. Valoarea investiției depășește 30.000 de euro.
    Detectia de fum prin aspirație s-a realizat cu module tip FAAST™ (Fire Alarm Aspiration Sensing Technology) ce oferă detectare foarte timpurie şi sigură a incendiilor. Sistemul FAAST este un echipament care aspiră aerul într-o cameră de detectare de înaltă senibilitate, având formă patentată, prin intermediul unei tubulaturi, determinând avertizarea timpurie, precisă şi discretă în caz de incendiu.
    Proiectarea sistemului de tubulaturi s-a realizat utilizând softul PipeIQ. Acesta este un sistem complet de proiectare, configurare şi supraveghere pentru detectoarele de fum cu aspiraţie ESSER FAAST. Cu ajutorul acestui instrument, proiectanții au putut să definească structura tubulaturii de aspiraţie, să verifice diametrele orificiilor şi să genereze lista de materiale şi schiţa de montaj a tubulaturii.
    Grupul Amann este o afacere de familie fondată în 1854 în Bonnigheim, în sud-vestul Germaniei. Grupul a ajuns unul din principalii producători mondiali de aţă de cusut industrială ce deţine fabrici în Germania, Cehia, Marea Britanie şi România.

English EN Romanian RO