Date firma ICCO-SYSTEMS SRL - Risco Verified
Menu

+40 268 401 234 systems@icco.ro

Control acces hotelier

Control acces hotelier

Controlul de acces hotelier, cu specificul său, este de asemenea oferit.
Există variantele:

  • on-line (în care fiecare cameră este monitorizată la recepție); această variantă sporește gradul de securitate al camerei și al bunurilor din ea;
  • și off-line sau locale (la care accesul în cameră este local, nu se cunoaște la recepție starea de ocupare a camerei); această variantă asigură o mai mare confidențialitate clientilor.

Software-ul de control acces hotelier se integrează cu software-urile de gestiune hotelieră și astfel toate operațiunile de check-in/out sau plata serviciilor se desfașoară simplu și eficient.

 

Un hotel modern folosește controlul de acces în camere – pentru o soluție: Aici

       Un sistem de acces hotelier local include o yală automatizată montată direct pe ușa camerei de hotel (alimentată dintr-o baterie inclusă) care permite citirea cartelelor de acces, descuierea ușii (sistem cu electromotor) pentru cartelele valide. De asemenea se înregistrează pe cartelă data și ora la care a fost folosită, pentru deschiderea ușii. După intrarea în cameră, cardul se va introduce în economizorul de energie care deblochează accesul la alimentările cu energie electrică din cameră. Cardurile sunt codificate la recepție, la check-in, pentru perioada de găzduire, pentru ușa camerei și eventuale alte uși unde îi este permis accesul turistului (saună, centru SPA, parcare subterană, etc.), sau pentru înregistrarea plății la restaurant. La check-out cardul este utilizat pentru a se descărca datele de pe el și servește la întocmirea notei de plată. Aceste sisteme garantează o mai mare confidențialitate a găzduirii turistului, recepționerul neștiind când turistul este sau nu în cameră. Personalul de serviciu poate intra în camera de hotel cu carduri asemănătoare, dar care au accesul limitat pentru o singură dată pe zi și numai între anumite ore (pentru curățenie). Managerul sau administratorul hotelului are card “master” cu care poate intra în orice cameră.

Sistemele de control acces on-line sunt și ele utilizate, iar anumite hoteluri sau lanțuri hoteliere le preferă pentru că asigură o mai mare securitate turistului și bunurilor din cameră – asta însă în detrimentul confidentialității. Sistemele on-line sunt realizate cu module de control acces pentru fiecare cameră, cititor de carduri în fața ușii, yală electromagnetica în ușă. Modulul de control acces servește și altor scopuri: room-service, buton urgență (baie), monitorizare geam deschis, monitorizare inundare accidentală, senzor de mișcare în cameră pentru detecție efracții, integrare cu sistemul de climatizare, etc.. Toate operațiunile sunt monitorizate în timp real la recepție, deci crește siguranța, confortul și securitatea turistului. Aceste sisteme se integrează perfect cu softurile actuale de gestiune hotelieră.

English EN Romanian RO